viernes, 24 de febrero de 2012

Panda vermell
(Ailurus fulgens)


Tipus: Mamífer
Pes: de 5.4 a 9 kg
Mida: 30 a 50 cm
Dieta: Herbívor
Mitjana de vida a la natura: 8 anys

El panda vermell és eclipsat pel gegant blanc i negre amb el qual comparteix nom. Sol serde la mida del gat domèstic, encara que la seva cua gran i espessa afegeix 46 centímetres al seu cos. Utilitza la seva anellada cua com a manta per abrigar en les fredes cims de les muntanyes.

El panda vermell comparteix hàbitat (selves de gran altitud) amb el panda gegant, encara que està més estès. Es troba a les muntanyes del Nepal i del nord de Birmània, així com en les regions centrals de la Xina.

Aquest animal passa la major part del temps en els arbres, on fins i tot dorm. Sol ser mésactiu a la nit, al vespre i l'alba, quan surt a la recerca d'aliment.

Als pandes vermells els encanta el bambú, encara que a diferència del seu gegantgermà, mengen més fruites, glans, arrels i ous. També tenen l'os del canell molt desenvolupat, sembla un polze, que els permet agafar-se als arbres amb més facilitat.

Són animals tímids i solitaris excepte en època d'aparellament. Les femelles solen tenircries a la primavera ia l'estiu, normalment entre una i quatre. Els pandes joves es quedenen el seu cau fins als 90 dies, mentre les seves mares tenen cura d'ells. Els mascles amb prou feines s'interessen per la seva descendència.


El panda vermell ha donat molts maldecaps als científics a l'hora de classificar-los. Se li ha considerat parent del panda gegant però també de l'ós rentador, amb qui comparteix la seva cua anellada. En l'actualitat, se'ls ha classificat com a membres de la seva pròpiafamília (Ailuridae).

El panda vermell està amenaçat, víctima de la desforestació. El seu hàbitat s'està reduinta causa de la tala d'arbres ia l'agricultura.



No hay comentarios:

Publicar un comentario