viernes, 24 de febrero de 2012

Aguila real
(Aquila chrysaetos)



On viu: Amèrica del Nord, Europa i Àsia.

Alimentació: Carnívor

Costums: És una au rapinyaire sedentària, i només els joves realitzen moviments erràtics.

Característiques: Viu 30 anys en llibertat. El seu cos mesura entre 80 cm. i 1m; les seves ales entre 1,8 i 2,5 metres de longitud. Pesa entre 3 i 7 kg.

Aquesta poderosa au rapinyaire és l'ocell més gran d'Amèrica del Nord i el nacional de Mèxic. Aquests ocells són marró fosc, amb unes plomes lleugerament daurades en el seu cap i coll. Són tremendament ràpides i poden arribar a assolir en caiguda velocitats de240 km / h.

Les àguiles reals usen la seva velocitat i els seus afilats talons per agafar ràpidamentconills, marmotes i esquirols. També mengen carronya, rèptils, ocells, peix, i insectesgrans. Es coneixen casos en què aquest àguila a arribat a atacar a un cérvol adult. Els ranxers un cop, es van dedicar a matar a aquestes àguiles pels animals de la seva granja perduts. Però estudis han demostrat que l'impacte dels àguiles en els animals de granjasón mínims. Per això, l'àguila està actualment sota protecció.


Cada parella d'àguiles controla un territori d'uns 150 km quadrats. Nien en zones altes, fins i tot en cims de muntanya. Creen nius molt resistents i grans, que han de suportar diversos anys de cries. Les femelles posen

entre un i quatre ous, que són incubats pels dos individus uns 40-45 dies. Solen sobreviure una o dues cries, que aconsegueixen lesplomes en tres mesos. Algunes d'aquestes àguiles emigren, depenent del lloc geogràficon es trobin. Les àguiles de Canadà i les d'Alaska normalment volen cap al sud a la tardor.

1 comentario: