miércoles, 15 de febrero de 2012

LLOP

(Canis lupus)
Els llops mesuren entre un i dos metres i el seu color pot ser de blanc a negre, amb combinacions d'or, marró i vermellós. Una ventrada de llobatons pot ser de molts colors.Els ullals d'un llop pot mesurar fins a 6 cm. de llarg.

El llop gris és un de les espècies més antigues de la terra - porta més de 100.000 anys vivint en aquest món. Abans vivia a la major part de l'hemisferi nord i, a part de l'ésser humà, el llop ha estat el mamífer més estès al món durant tota la història. De fet els llops viuen en gairebé tots els llocs del món excepte en els boscos de pluja tropicals i els deserts. 
El llop viu de 6 a 12 anys dins d'un territori establert que "pertany" a la seva rajada i que normalment comprèn entre 150 a 300 km2. Marca el seu territori mentre passegen, a través d'unes glàndules en el peu que emeten una olor, i amb la seva orina. El llop té uns got sanguini en les seves potes que controlen la seva temperatura corporal i impedeix la formació de boles de gel entre els seus peus, fins i tot durant l'hivern.

Els llops són animals molt sociables. Viuen, viatgen i cacen en grups molt organitzats, normalment de 6 a 12 animals. Cada grup té una parella dominant el mascle domina els mascles la femella a les altres femelles. La parella dominant solen ser els únics del grup que tinguin cadells. Uns tres setmanes abans de parir, la femella furga un túnel a la terra creant un refugi. Un cop doni llum als seus cadells, es queda allà amb ells fins que compleixin de 8 a 10 setmanes. La femella ha d'escollir amb molta cura on fer el refugi, en un lloc on els altres llops del grup puguin caçar i defensar sense problema, i que estigui prop d'una font d'aigua. 
Els llobatons prenen només llet durant un mes i després mengen menjar pre-dirigida per altres membres del grup. De vegades els cadells es aixequen una poteta per demanar menjar. Quan els cadells són encara molt petits, altres llops del ramat fan de "babysitter", tenint cura dels petits quan la mare es va a beure aigua, fer exercici o fer les seves necessitats. 

Els llops tenen diverses formes per comunicar-se mitjançant udols, grunyits, lladrucs, olor i llenguatge corporal. Utilitzen la cua per transmetre força, submissió, agressió i por. Els llops utilitzen els seus udols per anunciar la seva presència i advertir intrusos. També els membres del grup udolen per localitzar un a l'altre quan estan lluny. Algunes persones creuen fins i tot que els llops fan seu famós udol simplement per divertir-se. Aquests Webcams de l'International Wolf Center emeten imatges de llops en directe. Les càmeres estan als EUA amb 7 hores de diferència amb Espanya, així que sense punxes al matí, allà és de nit i no podràs veure els llops.

No hay comentarios:

Publicar un comentario