martes, 21 de febrero de 2012



Lleopard

(Panthera pardus)


Longitud cap i tronc: 91-191 cm.

Longitud cua: 100 cm.
Alçada de la creu: 70 cm.
Pes: 42-65 kg.
Gestació: 93-103 dies.
Cadellada: 1-6 cries.
Longevitat: 26 anys.
Dieta:
Gaseles, antílops, cabres, porcs salvatges, bestiar, micos, gossos, guineus.
Habitat:
Desert, planes, boscos de terra baixa i reginoes muntanyoses.


DISTRIBUCIÓ:

La distribució del Lleopard és la de major extensió entre els fèlids. Comprèn tot el continent africà al sud del desert de Sàhara i en certs llocs al nord del desert. També estroba present des de Turquia fins a Mongòlia, Indoxina i l'illa de Java. És una distribuciórelativament contínua, excepte per alguns llocs on són poblacions aïllades les que encaraqueden.


HÀBITAT:

Pel que fa a l'hàbitat, el Lleopard és una de les panteres més adaptable al medi ambient.Excepte pels deserts habita en tot tipus d'hàbitat sempre que tingui un lloc on amagar-se iexisteixin suficients preses per sobreviure: es troba present en tot tipus de bosc i selva,en les sabanes, en els sembrats i en llocs rocosos.

En alguns hàbitats el Lleopard desenvolupa formes per evadir a altres depredadors més grans o més nombrosos com és el cas del Lleó i les hienes a Àfrica i el Tigre a Àsia.Realment, l'únic factor que limita al Lleopard són les persones.

Relació:

El Lleopard, com la majoria de les altres panteres, és un animal que es manté sol. Lesmares romanen amb els seus cadells per cert temps i durant el zel les parelles estanjuntes per uns dies, la resta del temps fan una vida solitària.


REPRODUCCIÓ:

La mare tria un lloc amagat, un cau, on tenir els cadells; pot ser una cova, un buitabandonat d'un altre animal, un lloc en un arbre, entre les roques, etc. Normalment en cada part neixen de dos a tres cadells, encara que poden ser d'un a sis. El període de gestació és de 90 a 105 dies. Neixen amb els ulls tancats, obrint-de quatre a nou dies de nascuts. El pes en néixer és de 430 grams a 1.0 quilograms.


DESCRIPCIÓ:

El color bàsic del Lleopard és el pèl groc vermellós, variant la tonalitat d'un individu a un altre, amb taques fosques que formen patrons circulars, rosetes, en el cos, molt semblantal pelatge del Jaguar de les Amèriques, el que en el Lleopard les rosetes, usualment, són més petites. En el Lleopard la forma melànica, la pantera negra, és comú a lespoblacions d'Àsia i relativament rara a les d'Àfrica. Es documenta un individu de pelatgemolt clar, on el groc era color crema i les rosetes lleugerament més fosques. També hi ha documentació d'individus albins.

El Lleopard adult aconsegueix arribar al cap i el cos fins a 190 cm de longitud més la cuaque pot mesurar 95 cm, amb una alçada de 80 cm a les espatlles. La longitud del cos és similar a la del Jaguar, però la cua la té més llarga. El Lleopard aconsegueix arribar a pesar fins a 70 quilograms, la qual cosa el fa més lleuger i petit que el Jaguar.



Aquests poden aconseguir una velocitat màxima de 60 km / h , saltar tres metres d'altura i en carrera fer un salt de fins a quinzemetres de llarg.

No hay comentarios:

Publicar un comentario